Fel

Az ékszerek alapellátása

11.10.2017
Az ékszerek alapellátása

Minden ékszer megfelelő gondosságot igényel. Valamelyik rendszereset, valamelyik alkalmit. Ne felejtsük el, hogy az ékszer ellátása egyenesen arányos az élettartamával.

Az ékszerek tisztítása nagyon szükséges, amennyiben igényli az ékszer. Ugyanakkor az ékszer rendszeres tisztítása megváltoztathatja az arculatát. De mi a teendő, hogy az ékszer minél hosszabban megtartsa a szépségét és élettartamát? Kezdjen róla gondoskodni és kerülje el ezeket a dolgokat:   

Napfény – Akár hiszi, akár nem, ahogy a nap károsítja a bőrt, a meleg és a fény károsíthatja bizonyos ékszereket. Túl sok kӧzvetlen napsütés változást vagy károsodást okozhat például olyan drágakӧveken, mint ametiszt vagy topáz. A kӧzvetlen napfénynek kitett gyӧngyӧk elkezdhetnek lehámozni és valamelyik más drágakӧvek, mint az opálok, sӧtétedhetnek, ha hosszú, forró napégésnek vannak kitéve.
Tipp: Ezért ha úgy dӧnt, hogy az ékszereket magával viszi akár strandfürdőbe, tengerhez vagy tóhoz, ne felejtse el az ékszereket elrejteni a nap elől valahová egy tokba vagy táskába.

 

Vegyszerek – Mindennapi kontaktus a háztartási vegyszerekkel is okozhat károsodást az ékszereken. Külӧnӧsen az ammónia, a klór vagy a kén nem kedvező. Mosogat vagy tisztítja a fürdőszobát ékszerrel az újján / kezén? Akkor nem tesszük boldoggá. Sajnos, ezek a szerek is negatívan befolyásolhatják az ékszerek éllettartamát. Tehát jobban teszi, ha az ékszert leveszi és biztonságos helyre helyezi.
Tipp: Minden vegyszernek ugyanis külӧnbőző az ӧsszetétele. Elsősorban azokat az ékszereket érinti, amelyiknek felülete van. Ha meg akarja óvni az ékszert, inkább vegye le. Az, hogy néhány percre leveszi – hogy az ékszer biztonságban legyen nem árt és határozottan segít megtartani az ékszert sértetlenül. Ugyanakkor hosszabbítja élettartamát is.

Szépségápolási termékek – bár nem szereti olvasni, igen, a kozmetika, amelyet naponta használ, is befolyásolja az ékszer külsejét és állapotát. Mi az, ami árt az ékszereknek? Olyan termékek, mint például hajspray, parfümӧk és arctisztítók, krémek, samponok, tusfürdők vagy szappanok. Nem azt jelenti, ha szeretné, hogy ékszerei úgy nézzenek ki, mint az újak, hogy csak tároljuk őket egy biztonságos helyen és csak nézünk rájuk. De milyen kiskereskedők lennénk, ha időben nem figyelmeztetnénk a kockázatokra?
Tipp: Legyenek óvatosak: Akӧzben ahogy fújja a parfümӧt a nyakára, ügyeljen arra, hogy ne fújja kӧzvetlenül az ékszerre. Ha krémezi magát, várja meg amíg a krém felszívódik a bőrbe és csak ezután tegye fel kedvenc ékszereit. És amikor zuhanyzik? Javasoljuk, az ékszert tegye félre.

Mindezek az ajánlások a mi tanácsunk arra, hogy hogyan kell egy ékszerrel törődni, hogy a lehető leghosszabb legyen az élettartama. Természetesen, ha párszor ez történik, ez nem azt jelenti, hogy az ékszer azonnal értéktelenné válik. Az Ön számára ezek tanácsok arra, hogy kerülje el az ékszerek károsodását rendszeres „nem megfelelő“ körülményeknek kitéve.