Fel

Mágneses karkӧtők. Mi olyan varázslatos rajtuk?

12.11.2018
Mágneses karkӧtők. Mi olyan varázslatos rajtuk?

A férfi vagy a női karkӧtők nem mindig csak esztétikai jelentőségüek avagy kiegíszítők, amelyek feldobják a hétkӧznapi és az egyszerű ӧltӧzeteket, hanem tӧbbek kӧzӧtt terápiás jelentéssel is rendelkezhetnek. Hallott már valaha mágneses karkӧtőkről?

A mágneses karkӧtők olyan karkӧtők, amelyek egy mágnest tartalmaznak, ami pozitív hatással van az emberi test műkӧdésére. A mágnesek tӧbbnyire a karkӧtő belső oldalán találhatók és egy ӧtӧd bór és négy ӧtӧd neodímium ӧtvӧzetből készülnek. Kis méretben készülnek és az a jellemzőjük, hogy kis mennyiségű energia szabadul fel a bőrrel való kӧzvetlen érintkezés során. A mágneseket tartalmazó karkӧtők olyan anyagokból készülnek, amelyek nem jelentenek kockázatot az egészségre, mint például az orvosi acél, a kerámia vagy a volfrám. Ezek az anyagok kíméletesek az érzékeny bőrre is és nem irritálják azt. 

De mire is hatnak? A mágneses karkӧtők tulajdonságai jótékony hatást gyakorolnak, külӧnӧsen a vérkeringésre. Amikor karkӧtőt visel, a mágneses hullámok áthatolnak a szӧveteken és serkentik a véráramlást, ami bizonyos esetekben enyhíti a fájdalmat vagy csӧkkenti a duzzadást.

A mágneses karkӧtő ideális a munka és a sport koncentrációjának nӧvelésére, valamint egészségi állapotának javítására, pozitívan befolyásolja a vérkeringést és erősíti az immunrendszert. A jobb áramlás helyreállítja és felgyorsítja a sejtnӧvekedést és nӧveli az égészséges vӧrӧsvérsejtek számát.

De a mágneses karkӧtő viseletének is megvannak a határai. Azok a személyek, akiknek szívritmus – szabályozó vagy defibrillátor van bevezetve, nem viselhetnek ilyen típusu karkӧtőt. A terhes nők számára sem ajánlott, annak ellenére, hogy nincs bizonyított káros hatása a magzatra.