Fel

Miért válassza az ezüstöt?

13.04.2017
Miért válassza az ezüstöt?

Az ekszerészetben az ezüstöt tartják az egyik legfényesebb (csillogó) felhasznált anyagnak. Az ezüst ékszerek nagyon népszerűek annak is köszönhetően, hogy az ezüst a nemesfémek közé tartozik és megvan a piaci értéke is. Nagyon sokan szívesebben viselnek ezüst ékszert, mint bármely más anyagot, mert értékelik a fényes és sugárzó külsőjét, amit az ezüst ad.

Az elmúlt években az ezüst egyre népszerűbbé és értékesebbé vált. Nemcsak azért hogy az ezüst a nemesfémek közé tartozik, hanem közben puha is. Annak köszönhetően, hogy az ezüst megmunkálása könnyű, ezért az ékszerészek szívesen használják. Viszont a tiszta ezüst túl lágy ékszer készítésére, így az ezüst leggyakrabban 92,5% -os koncentrációban van más ötvözetekkel (925-ös ezüst), és a fennmaradó rész réz és más összetevők, azért hogy erős öntött ékszerek legyenek. Az ezüst ékszerek végtelen lehetőséget adnak a forma és minták piacán.

Ezüst karkötők

Az ezüst ékszerek azért is népszerűek, mert az ezüst ára alacsonyabb a piacon, mint az arany vagy a platina. Ez egy másik ok, amiért sok ékszerész úgy döntött, hogy az ezüstöt válassza. Az ékszerészek megengedhetik maguknak, hogy ezüstbe fektessenek és új, egyedi ékszereket hozzanak létre, amelyek nem csak a gyengébb nem, hanem  minden ékszert szerető örömére szolgáljon.A kívánt stílustól függően különböző ezüst ékszerek találhatók a piacon, amik drágakővel, kristállyal vagy cirkóniummal vannak díszítve.

(Lásd: ezüst gyűrűk és ezüst fülbevalók)

Az ezüst természetes tulajdonsága a feketedés. Annak ellenére, hogy az ékszerészek megpróbálnak más ötvözeteket hozzáadni az ezüsthöz, hogy növeljék a feketedés szembeni ellenálló képességét, a természetes tulajdonságától nehéz megszabadulni. Ezért nemszabad elfelejteni az ezüst ékszerek rendszeres tisztítását és polírozását, hogy az ezüst az eredeti  fényét, csillogását és állapotát megtartsa.

Az ezüst egy pótolhatatlan anyag az ékszerészetben a kedvező tulajdonságai miat, ezért az időnkénti tisztításához szükséges fáradozást mindenképpen megéri. :)