Fel

TOP 6 lépés – válassz ékszert ajándékként

10.07.2018
TOP 6 lépés – válassz ékszert ajándékként

Ékszert készülsz vásárolni? Ajándéknak szánod? Akkor ez a cikk pont neked szól. Az ékszer a legmegfelelőbb megoldás, külӧnӧsen a hӧlgyek számára, mert ha a bonbon és a virág után elfogynak az ӧtletek, határozottan megmenthet egy ékszer.

Egy kӧzelmúltbeli felmérés szerint, a nők majdnem egyharmada szeretne kapni ajándékként egy ékszert. Azonban csak azért, mert az ékszer egy biztonságos választás, nem jelenti azt, hogy megvásárolhatja az elsőt, amit a boltban avagy az interneten meglát.

Az ékszer kiválasztásánál alaposan meg kell fontolni, hogy hogyan fogadja el az ékszert a megajándékozott személy. Elkészítettük neked a TOP 6 legfontosabb szempontot, amire az ékszer kiválasztásánál érdemes odafigyelned.

Személyiségteszt

Az ajándékok, külӧnӧsen az ékszerek, nagyon szubjektív dolgokhoz tartoznak. Ugyanaz az ékszer, amelyket két külӧmbӧző személynek ajándékozol,  nagyon külӧmbӧző reakciókat válthat ki. Ez az, amit el kell találnod. Érdemes tehát figyelembe venni a megajándékozottnak a személyiségét.

  1. KAPCSOLAT

Milyen a kapcsolat kӧztetek? Jelentős tényező maga a kapcsolat típusa. Az ékszer határozottan nagyszerű ajándék a legtӧbb nő számára és nagy az esély arra, hogy a nő ӧrülni fog neki – ha eltalálod az ízlését :o). Természetesen, fontos szempont, ki számára lesz az adott ékszer. Külӧnbség van a kӧzӧtt, hogy feleségnek, barátnőnek, anyának, húgodnak, nagynénidnek, lányodnak vagy anyósodnak veszed.

  1. ÍZLÉS

A legfontosabb eltalálni az ízlést. Igen lényeges olyan ékszert ajándékozni, amely szintén beleillik a megajándékozott ember stílusába. Egy jó stratégia, hogyan tudjuk meg milyen is az igazából – jó megfigyelés! Szemmel tartani például azokat a darabokat, amelyek a mindennapi ruhatárt alkotják. Általában nyakláncot vagy fülbevalót visel? És mi a helyzet a karkӧtőkkel?
Az ékszer stílusát is fontos megfigyelni. Kifejező avagy finom és egyszerű ékszert keres? Szereti a kristályokat vagy inkább az egyszerűséget választja? Előnyben részesíti a fehér, az arany vagy a fekete ékszereket? És mi a kedvenc színe? :)

  1. JELENTÉS

A legjobb ajándékok azok, amelyek rejtett jelentéssel is bírnak. Az ékszerek esetében gyakran jó választást jelent. Ugyanis mindennek meg van a jelképe. Például, olyan ékszerek, amelyek egymásba vannak fonódva, kifelyezik a kӧteléket, a szív a szeretetet, a kristály a szépséget. Mit szólna egy olyan ékszerhez, amely érdeklődéssel, hobbival kapcsolatos? (gitár, motorkerékpár, kisállat, ...) Ezek mind apró részletek, azonban sokat lehet velük kifejezni.

ékszert

  1. MODERN VAGY KLASSZIKUS IRÁNYZAT

Igen, a legújabb irányzatok el tudják foglalni az ékszer piacot. A modern és divatos ékszer remek módja, hogy megmutasd, milyen figyelmes vagy és hogy tudod, most mi a viselendő. Másrészt, az irányzatok állandó problémája az, hogy általában jӧnnek és mennek. Emiatt azt javasoljuk, hogy egy olyan darabot válassz, ami tӧbbé – kevésbé klasszikus. Ez azt jelenti, hogyha ӧt év múlva is megtalálod az ékszerdobozban, még mindig egyformán stílusos és divatos lesz.

  1. ÁRVETÉS

Jó pénzért vehetsz egy szép ékszert, luxus pénzért kaphatsz luxus ékszert. Függetlenül attól, melyik kategóriába tartozol, vagy valahol kӧzépen vagy, ez a tényező is számít. A hozzávetőleges árkategória segíthet tájékozódni az ékszer vásárlása kӧzben.

  1. MINŐSÉG

Ez magától értetődik, hogyha ékszert vásárolsz, akkor a minőséget is szeretnéd megvásárolni. Ezért fontos ellenőrizni az eladót, amelynél vásárolsz. Milyen tapasztalatok vannak a vásárlóknak (recenziók), mi az eljárás a jótállás és a reklamáció esetében? Egy megbízható és kiváló eladónak mindez a weboldalon kellene lennie. Ha valami nem egyértelmű vagy valami információ hiányzik neked – csak kérdezz nyugottan! Az anyagválasztás is együtt jár a vásárlás minőségével. Ellenőrizd, hogy milyen anyagot szokott előnyben részesíteni a megajándékozott – ezüstӧt, aranyt, nemesacélt avagy bizsut?

Ha a vásárlás során elolvasod és fontolóra veszed ezeket a tényezőket, kicsi a valószínüsége, hogy az ékszer kiválasztása kӧzben mellé fogsz :)